27 Ekim 2014 Pazartesi

HAMBURGER / SİMİT

HAMBURGER
http://www.izafet.com/…/438373-kullandigimiz-esyalari-kimle… Kullandığımız eşyaları kimler buldu?

SİMİT
Ümit Kebapçıı ekledi; Avrupa'da bagel diye tabir edilen simit türevi ürünlerin hatta diğer bazı hamur işlerinin bile Macaristan civarından, Doğru Avrupa'dan -bence açık olarak Türk topluluklarından- geldiği yazılıdır. Simit'in bir beslenme şekli ve besin maddesi olarak Türklerden öğrenilmesi ayaküstü atıştırma kültürüne Türklerin katkılarının önemine işaret etmektedir.

 SİMİT 
Simit yemeyi ve yapmayı Batı'ya Türkler öğretmişlerdir. Arslan Küçükyıldız Ümit Kebapçı ekledi; Simit özellikle önemli. Zira Avrupa'da bagel diye tabir edilen simit türevi ürünkerin hatta diğer bazı hamu işlerinin bile Macaristan civarından, Doğru Avrupa'dan -bence açık olarak Türk topluluklarından- geldiği yazılıdır.Ümit Kebapçı Simit doLma gibi yayılma alanından da anlaşılabileceği gibi bir Osmanlı dönemi atıştırmalığıdır. O zamanın büyük şehirlerinde, simit sarayları hayatımıza sokmazdan evvel, simidin yapılagelmesi de herhalde bundandır. İzmir civarında olan adı yani gevrek ...Daha Fazlasını Gör

Fast Food: Ümit Kebapçı Amerika'da Tük bageli diye satıldığı belirtilen simit, yolculara sunulan bir gıda olarak fastfood kültürünün ilk örneklerinden birdir. Eskiden beri Türkiye ve çevre bölgelerde seyyar satıcılarla satıldıkları bilinmekte. Şüphesiz bizler için çay simit ikilisi günümüz dünyasında şehir hayatının ayrılmaz bir parçasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder