Türkler son derece zengin bir yemek kültürüne
sahiptir. Bu kültürün en önemli başlıklarından biri de "Hazır Yiyecek(Fast
Food)" dir. Çeşitli hazır yiyeceklere sahiptiler; Eski Türklerde et, hem
taze olarak günlük hem de konserve haline getirilerek, ilerdeki ihtiyaçlar için
kullanılmaktaydı. Et günlük ihtiyaçlarda ya ateşte kızartılıp kavrularak
(kebap, kavurma) ya da yahni (etli yemek) yapılarak yenmekteydi. İleride yenmek
için i... Et, tuz ve kırmızı biberin birbirine karıştırılarak, sarmısak ve
çemenle bastırılıp güneş veya iste kurutulmasıyla meydana gelen bir çeşit et
yiyeceği. Etler bastırılarak yapıldığı için bastırma ismi verilmiştir. Daha
sonra bu kelime ha... Pastırma nedir? Et, tuz ve kırmızı biberin birbirine
karıştırılarak, sarmısak ve çemenle bastırılıp güneş...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder