27 Ekim 2014 Pazartesi

HAZIR YİYECEK

Türkler son derece zengin bir yemek kültürüne sahiptir. Bu kültürün en önemli başlıklarından biri de "Hazır Yiyecek(Fast Food)" dir. Çeşitli hazır yiyeceklere sahiptiler; Eski Türklerde et, hem taze olarak günlük hem de konserve haline getirilerek, ilerdeki ihtiyaçlar için kullanılmaktaydı. Et günlük ihtiyaçlarda ya ateşte kızartılıp kavrularak (kebap, kavurma) ya da yahni (etli yemek) yapılarak yenmekteydi. İleride yenmek için i... Et, tuz ve kırmızı biberin birbirine karıştırılarak, sarmısak ve çemenle bastırılıp güneş veya iste kurutulmasıyla meydana gelen bir çeşit et yiyeceği. Etler bastırılarak yapıldığı için bastırma ismi verilmiştir. Daha sonra bu kelime ha... Pastırma nedir? Et, tuz ve kırmızı biberin birbirine karıştırılarak, sarmısak ve çemenle bastırılıp güneş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder